Projektni partneri

Cilj programa EXCHANGE 3

Opšti cilj programa EXCHANGE 3 je da doprinese jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji za dalje učešće u procesu decentralizacije u skladu sa standardima Evropske unije.

Program Exchange 3

U okviru Exchange 3 prvog poziva za podnošenje projekata, opštini Čajetina odobrena su sredstva za realizaciju projekta „GIS- ključ razvoja novog Zlatibora“. Vrednost ovog projekta koji se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije je 191. 529,58 evra.

Konkretan cilj ovog projekta je namera opštine Čajetina da doprinese efikasnosti javne uprave kroz uvođenje geografskog informacionog sistema (GIS). Očekivani rezultati podrazumevaju uspostavljanje i stavljanje u upotrebu veb aplikacija geografskog informacionog sistema, sprovedena obuka  zaposlenih u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima za korišćenje GIS-a, uspešno promovisani rezultati projekta i mogućnosti GIS-a i njegov dalji razvoj. Partner opštini Čajetina u realizaciji ovog projekta je grad Kragujevac, budući da je jedan od tri grada koji su već izradili sistem GIS i stavili ga u upotrebu.

Direktni korisnici ovog programa su donosioci odluka  i zaposleni u opštini Čajetina, javna preduzeća i Republički geodetski zavod:zaposleni u Katastarskoj službi Čajetina, dok su indirektni korisnici građani Opštine, potencijalni investitori, projektni biroi i agencije za geodetska merenja, transportna i druga preduzeća, stambene zgrade i vikendice kao i turisti i posetioci Zlatibora.

Sastanak projektnog tima za realizaciju projekta „GIS ključ razvoja novog Zlatibora“  zakazan je za utorak 9. novembar. U okviru sastanka planirana je kratka prezentacija projekta, prezentacija Akcionog plana za realizaciju projekta kao i podela zaduženja među članovima tima.