Projektni partneri

Cilj programa EXCHANGE 3

Opšti cilj programa EXCHANGE 3 je da doprinese jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji za dalje učešće u procesu decentralizacije u skladu sa standardima Evropske unije.

Drugi sastanak projektnog tima "GIS ključ razvoja novog Zlatibora"

U sredu, 16. februara održan je drugi sastanak projektnog tima za realizaciju projekta „GIS ključ razvoja novog Zlatibora“, koji se realizuje u okviru Exchange 3 Programa uz finansijsku podršku Evropske Unije.

Na dnevnom redu sastanka bile su četiri tačke: Prezentacija dosadašnjeg toka realizacije projekta, nabavka GIS softvera, planiranje obuka za radnike Opštine Čajetina i njenih preduzeća u vezi GIS-a, kao i dogovori u vezi sa zaduženjima članova projektnog tima u narednom periodu.

Planirane aktivnosti, koje se očekuju početkom marta meseca podrazumevaju otvaranje tenderske dokumentacije za nabavku hardverske opreme za uspostavljanje GIS-a i potpisavanje ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem, planiran je i najvažniji deo implementacije projekta koji se odnosi na nabavku GIS softverskog paketa, kao i formiranje baze podataka za GIS aplikaciju koji će biti realizovan u naredne dve nedelje. Kako je grad Kragujevac partner Opštini Čajetina na ovom projektu, sprovođenje obuke radnika Opštinske uprave i radnika njenih javnih preduzeća biće realizovane početkom marta u vidu dve dvodnevne obuke u Diregciji za izgradnju grada Kragujevca u okviru koje se nalazi odeljenje za GIS.