Projektni partneri

Cilj programa EXCHANGE 3

Opšti cilj programa EXCHANGE 3 je da doprinese jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji za dalje učešće u procesu decentralizacije u skladu sa standardima Evropske unije.

GIS - ključ razvoja novog Zlatibora

8. decembra je održana konferencija  povodom početka realizacije projekta „GIS - ključ razvoja novog Zlatibora“ koji finansira Evropska unija kroz Exchange 3 program. Budući da je Grad Kragujevac partner opštini Čajetina na ovom projektu, konferenciji su prisustvovali  i saradnici  Gradske uprave za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Grada Kragujevca, Direkcije za urbanizam Grada Kragujevca i odeljenja za Lokalni ekonomski razvoj Grada Kragujevca.

U okviru konferencije upriličeno je i potpisivanje Izjave o partnerstvu i Protokola o saradnji između opštine Čajetina i Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor, Turističke organizacije Zlatibor, Policijske stanice u Čajetini, Vatrogasne jedinice Čajetina, Službe za katastar nepokretnosti  Čajetina, Elektro privrede Srbije ogranak Užice i Zlatibor gasa.

Ovom konferencijom šira javnost i budući korisnici GIS-a upoznati su sa ciljevima i očekivanim rezultatima projekta sa naglaskom i težnjama da GIS postane razvojni alat u funkciji svih javnih servisa i institucija.